Cukiniowe babeczki

5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Sezon na cukinię w pełni proponuje babeczki z dodatkiem cukinii idealna przekąska na rodzinne przyjęcie lub na spotkania z przyjaciółmi przy grillu. Idealne w podróż lub do pracy.

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 średnia cukinia
    2,5 szklanki mąki
    1 łyżeczka soli
    2 jajka
    1 łyżeczka soku z cytryny
    0,5 szklanki oleju
    1 szklanka mleka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    O,5 łyżeczki sody
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Cukiniowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyj, osusz przetnij na pół usuń pestki, następnie pokrój w pół plasterki lub drobniej posyp trochę solą odstaw na 10 minut.
  • 2. Jajka ubij z solą, dodaj olej ,mleko, sok z cytryny a następnie mąkę przesianą z proszkiem i sodą. Cukinie lekki odciśnij i dodaj do ciasta dokładnie wymieszaj.
  • 3. Papilotki na muffinki napełniaj ciastem do 3/4 wysokości piecz około 25 minut w temperaturze 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować