Crumble jabłkowo-śliwkowe

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Jakoś ostatnio nie po drodze mi z pieczeniem ciast.
I tak się zastanawiam dlaczego ale nie widzę odpowiedzi.
Jednak naszła mnie ochota na coś słodkiego i pysznego.
Padło na crumble ze śliwkami i jabłkami.
Szybko, smacznie i słodko.
Do crumble możecie użyć innych owoców, też będzie smacznie.

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 3 duże jabłka
    10 dużych śliwek
    1 cukier migdałowy
    1 łyżka mąki ziemniaczanej

    Kruszonka :
    50 g płatków owsianych
    150 g mąki pszennej
    100 g cukru
    100 g masła + do posmarowania formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Crumble

Crumble jabłkowo-śliwkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nastawiłam na 180 stopni.
    Formę ceramiczną do tarty o średnicy 26 cm posmarowałam masłem.
    Obrane jabłka pokroiłam na kawałki i wrzuciłam do miski.
    Dodałam wypestkowane śliwki pokrojone na ćwiartki, dodałam mąkę ziemniaczaną i cukier migdałowy i wymieszałam.
    Owoce wyłożyłam do formy.
    Składniki kruszonki połączyłam palcami i rozłożyłam kruszonkę na owocach.
    Formę wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam 30-35 minut.
    Crumble podałam na ciepło z lodami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Owoce Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować