Creme brulee z mascarpone

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Deser jest dość czasochłonny, ale warto poświęcić mu trochę czasu

  • 3 godz.

Składniki:

  • 50 ml mleka
    450 ml śmietany 30%
    cukier wanilinowy
    1 jajko
    4 żółtka
    50 g cukru pudru
    125 g serka mascarpone
    3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    kakao w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Creme brulee z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajko, żółtka, cukier puder i mascarpone ubić w mikserze.
  • 2. 2. Mleko, śmietanę, kawę i cukier wanilinowy zagotować. Zmniejszyć ogień i po 3 minutach dodać ubitą masę. Dokładnie wymieszać. Masę przecedzić przez sito i jeszcze raz zagotować.
  • 3. 3. Masę przelać do pucharków, po wystygnięciu włożyć do lodówki na kilka godzin.
  • 4. 4. Podawać posypane kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować