Sernik z pierniczkami

5 (184 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszny serniczek

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki na ciasto
    • mąka pszenna 30 dag
    • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    • cukier kryształ 10 dag
    • żółtka 4
    • cukier waniliowy 1 opakowanie
    • margaryna 1/2 kostki
    Masa serowa
    • ser biały 1 kg zmielonego
    • masło 1/2 kostki
    • budyń śmietankowy 1 opakowanie
    • cukier kryształ 1 szklanka
    • jajka 4
    Dodatki
    • polewa czekoladowa do dekoracji na wierzch
    • pierniczki glazurowane 15 sztuk
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z pierniczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krok 1 1. Ze składników na ciasto kruche dajemy na stolnicę i wszystko delikatnie siekamy nożem .
  • krok 2 2. Następnie ciasto zagnieść.
  • krok 3 3. Ciasto należy rozwałkować. Po rozwałkowaniu ciasto dać na posmarowaną formę . widelcem nakłuć ciasto.
  • krok 4 4. Masa serowa :
    Żółtka oddzielamy od białek , dodajemy cukier , i ubijamy do puszystości. Dodać masło i ser oraz budyń. Dalej ubijamy.
  • krok 5 5. Na samym końcu dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
  • krok 6 6. Pierniczki kroimy na mniejsze połówki i dajemy na masę serową . Do nagranego piekarnika wstawiamy pieczemy około 60 minut w temperaturze 180-200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować