Ciasto z biszkoptami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.białka odzielamy od żółtek. Ubijamy białka na sztywną pianę dodajemy cukier i znów ubijamy następnie dodajemy po żółtku i ucieramy aż masa podwoi swoja objętość. Nastepnie dodajemy przesiane mąki i proszek lekko mieszamy i dzielimy na dwie części jedną masę wylewamy do formy a do drugiej dodajemy mak i lekko mieszamy następnie wylewamy do formy i pieczemy ok 30 min. W tym czasie gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu i studzimy. Nastepnie ucieramy masło na puch i dodajemy trochę spirytus do smaku i ostudzony budyń wszystko razem mieszamy. Rozpuszczamy gorzką czekolade
Przełożenie ciasta
biszkopt jasny
dzem
masa
dzem
biszkopt makowy
masa
podłużne biszkopt
polewa z gorzkiej czekolady - esy floresy
Porady
Rada: możemy biszkopt makowy posmarować od spodu i położyć na mase
Komentarze