ciasto z biszkoptami

4.5 (198 ocen)

  • 2 min

przepis na prawde prosty i smaczny

  • 2 min

Składniki:


  • 12 szt jajka,
    2,5 łyżeczki proszek do pieczenia,
    1 szkl mąka,
    0,5 szkl mąka ziemniaczana,
    6 łyżek mąka krupczatka,
    1 szkl cukier,
    1 szkl mak,
    1 słoik dżem porzeczkowy,
    2 szt budyń śmietankowy,
    0,5 l mleko,
    2 szt masło,
    spirytus,
    1 szt gorzka czekolada,
    biszkopty podłużne
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z biszkoptami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. białka odzielamy od żółtek. Ubijamy białka na sztywną pianę dodajemy cukier i znów ubijamy następnie dodajemy po żółtku i ucieramy aż masa podwoi swoja objętość. Nastepnie dodajemy przesiane mąki i proszek lekko mieszamy i dzielimy na dwie części jedną masę wylewamy do formy a do drugiej dodajemy mak i lekko mieszamy następnie wylewamy do formy i pieczemy ok 30 min. W tym czasie gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu i studzimy. Nastepnie ucieramy masło na puch i dodajemy trochę spirytus do smaku i ostudzony budyń wszystko razem mieszamy. Rozpuszczamy gorzką czekolade



    Przełożenie ciasta
    biszkopt jasny
    dzem
    masa
    dzem
    biszkopt makowy
    masa
    podłużne biszkopt
    polewa z gorzkiej czekolady - esy floresy

Porady

Rada: możemy biszkopt makowy posmarować od spodu i położyć na mase

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować