Ciasto ucierane z malinami, galaretką

0 (0 ocen)

  • 9 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne, delikatne ciasto z malinami i galaretką jest najlepszym ciastem o każdej porze roku, maliny mrożone po odmrożeniu również do ciasta się nadają lub z kompotu odsączone z soku. SMACZNEGO!!!

  • 9 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 5 sztuk "L",
    cukier 3/4 szklanki,
    cukier wanilinowy 1 opakowanie,
    margaryna 15 dag miękka,
    mąka tortowa 2 szklanki,
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
    maliny 250 gram małe pudełko

    galaretka poziomkowa 2 opakowania,
    woda gorąca 900 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto ucierane z malinami, galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • iasto ucierane z malinami, galaretką 1. Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękki tłuszcz mikserem utrzeć do spienienia (masa ma być grudkowata) z 3 minuty na najwyższych obrotach.
  • iasto ucierane z malinami, galaretką 2. Wsypać, mąkę z proszkiem do pieczenia i połączyć składniki na dość gęste ciasto.
  • iasto ucierane z malinami, galaretką 3. Forma silikonowa 25x25 cm, ciasto rozsmarować w formie, wsypać opłukane i osuszone maliny, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 45 minut, do suchego patyczka, ciasto w formie wystudzić.
  • iasto ucierane z malinami, galaretką 4. Galaretki wymieszać w gorącej wodzie i prawie stężałe wylać na zimne ciasto, schować do lodówki do stężenia galaretki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować