Ciasto ucierane kakaowe ze śliwkami

2 (1 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo łatwe, szybkie, tanie , zawsze się udające ciasto ucierane idealna baza do wielu owoców świeżych i mrożonych ale po odmrożeniu............SMACZNEGO!!!

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 7 sztuk "M",
    cukier 1 szklanka,
    palma 200 gram miękka,
    mąka tortowa 2 szklanki,
    kakao 4 łyżki,
    dżem porzeczkowy 6 łyżek,
    proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki,
    śliwki 60 dag,
    puder cukier do posypania - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasto ucierane

Ciasto ucierane kakaowe ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto ucierane kakaowe ze śliwkami 1. Składniki o temperaturze pokojowe= do pojemnika dać miękką palmę, wsypać cukier, wbić jajka i mikserem utrzeć do spienienia na najwyższych obrotach z 3 minuty, masa ma być grudkowata.
  • Ciasto ucierane kakaowe ze śliwkami 2. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, dodać dem z czarnej porzeczki i mikserem połączyć składniki na gładkie, dość gęste ciasto.
  • Ciasto ucierane kakaowe ze śliwkami 3. Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, wygładzić wierzch i poukładać gęsto połówki śliwek skórką do dołu.
  • Ciasto ucierane kakaowe ze śliwkami 4. Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 50-55 minut, do suchego patyczka, ciasto w formie wystudzić i przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować