Ciasto ucierane ze śliwkami

4.5 (190 ocen)

  • 55 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Puszyste pachnące śliwkami ciasto ucierane , ładnie się prezentuje i pięknie wyrasta! Nie ma opcji żeby się nie udało. U nas ciasto znika z blaszki jeszcze ciepłe!

  • 55 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Blaszka 24*24 cm
    250 g masła
    2 szklanki mąki
    szklanka cukru pudru
    4 jajka
    5 łyżek mleka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    opakowanie cukru waniliowego

    Oraz:
    500 g śliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Ciasto ucierane ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy na puszysto dodajemy jajka utarte z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dolewamy mleko. Miksujemy.
  • 2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia wylewamy ciasto na blaszkę. Śliwki pestkujemy i układamy na cieście skórką do ciasta.
  • 3. Pieczemy ok 50 minut w temp. 160 stopni.
  • ciasto 4. Życzę smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Owoce Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować