Bardzo mokre i wilgotne ciasto, przypominające w swojej strukturze ciasto Brownie, ale jednocześnie dość puszyste i lekkie. Dodatek świeżych owoców nadaje przyjemnej kwasowości ciastu.
Ciasto trio z serem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kakaowe: Cukier puder utrzeć z margaryną na jasny, puszysty krem. Po tym czasie dodawać po jednym jajku, gdy masa stanie się jednolita wlewać powoli mleko, w tym momencie można mieć wrażenie, że masa się ścięła, tak ma być. Na koniec partiami wsypywać przesiane sypkie składniki, dokładnie utrzeć mikserem. Ciasto przełożyć do blaszki pokrytej papierem do pieczenia, na wierzch delikatnie wyłożyć masę serową, posypać malinami. Podczas pieczenia ser zapadnie się w ciasto. Piec przez 60 – 70 minut w 180 stopniach. Do suchego patyczka.
2.Masa serowa: Masło rozpuścić, ostudzić. Jajka utrzeć z cukrami na puszystą masę. Następnie partiami dodawać ser, masło, na koniec wsypać budyń. Wszystko dokładnie zmiksować.
Komentarze