Ciasto Pomidorowo- Czekoladowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min

Zaskakujące połączenie, smaków intryguje. Zaskoczył mnie fakt ze połączenie czekolady i pomidora może tak smakować.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 szkl mąki pełnoziarnistej,
    1/2 szkl mąki pszennej,
    1/2 szkl kakao,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    1 łyżeczki sody,
    350g dojrzałych pomidorów- malinówek,
    1 3/4 szklanki ciemnego muscovado
    3 jajka,
    1/3 szkl oleju
    1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki,
    1 łyżeczka esencji waniliowej,
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto pomidorowo- czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąki i kakao przesiewamy, dodajemy proszek do pieczenia,sodę i sól. Obrane pomidory blendujemy. W dużej misce ucieramy jajka i cukier, na puszystą masę. Na przemiennie dodajemy do nich mąkę oraz olej. Pod koniec miksowania dodajemy pomidory. Następnie paprykę, esencję waniliową i sól. Przekładamy ciasto do tortownicy (22 cm) posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy w temp. 160 stopni C przez 50-60 min. Po ostudzeniu smarujemy czekoladą z odrobiną chilli.

Porady

Po ostudzeniu, możemy ciasto posmarować czekoladą z odrobiną chilli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować