Ciasto orzechowe z dżemem z wiśni

0 (0 ocen)

Szybkie i bardzo pyszne

Składniki:

  • Ciasto:
    - 25 dag margaryny np. Kasi
    - 16 dag cukru pudru
    - 6 żółtek
    - ok. 70 dag mąki pszennej
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Masa orzechowa:
    - 6 białek
    - 45 dag cukru pudru
    - 40 dag posiekanych orzechów włoskich
    Dodatkowo:
    - słoik dżemu wiśniowego
    - cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Ciasto orzechowe z dżemem z wiśni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy na stolnicy. Tworząc jednolitą kulę. Wkładamy na pół godziny do lodówki.
  • 2. Rozwałkujemy ciasto, przekładamy do blaszki. Podpiekamy na złoty kolor.
  • 3. Podpieczone ciasto smarujemy dżemem wiśniowym.
  • 4. Następnie mieszamy ze sobą składniki na masę orzechową. Powstałą masę wylewamy na dżem. Wkładamy do piekarnika. Pieczemy na złoty kolor.
  • 5. Po upieczeniu kroimy na małe kwadraciki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować