Ciasto multiwitaminka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt:
jajka ubijamy z cukrem , dodając łyżkę gorącej wody na początku ubijania, następnie przesiewając przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia dodajemy do masy i wylewamy do blachy.Pieczemy w temp 180 c 20 minut
2.Połówki brzoskwini kroimy jeszcze na 4 części i układamy na biszkopcie
3.Na 700 ml soku multiwitamina gotujemy 2 budynie waniliowe i wylewamy na biszkopt z brzoskwiniami. Zostawiamy do wystygnięcia.
4.śmietanę kremówkę ubijamy z 2 śmietana - fixami i wykładamy na masę
5.Na 300 ml soku multiwitamina i soku z brzoskwiń gotujemy 2 galaretki brzoskwiniowe i tężejące wylewamy na śmietanę.
Porady
Zamiast galaretki brzoskwiniowej może być pomarańczowa
Komentarze