Ciasto mazurkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zmiksować margarynę z cukrem, dodając po jednym jajku. Przesiać suche i zagnieść, podzielić na 3 części. Rozwałkować każdy, albo poukładać jak kruszonkę i uklepać palcami. Blaszka powinna być z jednej strony otwarta, lżej zsunąć. Piec w 175*ok. 20 min.na złoty kolor.
2.Na pierwszy przestygnięty placek rozsmarować konfiturę.
3.Ugotować budyń i do gorącego wkręcić czekoladę w kostkach. Ciepłym posmarować po konfiturze .
Przykryć drugim plackiem.Na niego rozsmarować masę krówkową. Przykryć ostatnim plackiem.
4.Na parze rozpuścić w mleku, masło i cukier. Skruszyć chałwę i mieszać do rozpuszczenia. Gorącą posmarować placek. Górę ozdobić w/g własnego gustu.
Komentarze