Ciasto mandarynkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: jajka ,wodę i cukier ubijamy do białości,wsypujemy przesiane i wymieszane z proszkiem do pieczenia mąki.Mieszamy delikatnie i wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.Pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do180 stopni.
2.Mus jabłkowy przekładamy do garnka dodajemy obrane i pokrojone na kosteczki mandarynki.Mieszamy i doprowadzamy do zagotowania ,odstawiamy z ognia wsypujemy galaretki, mieszamy do czasu aż się rozpuszczą studzimy .Tężejącą galaretkę wylewamy na zimny biszkopt.
3.Ser ucieramy ,wlewamy rozpuszczoną w niewielkiej ilości mleka żelatynę,mieszamy.Smietanę ubijamy z cukrem waniliowym i dodajemy do sera ,delikatnie mieszamy ,wylewamy na galaretkę,wyrównujemy,odstawiamy do lodówki na kilka godzin.Przed podaniem dekorujemy mandarynkami.
Komentarze