Ciasto kolorowa pianka

0 (0 ocen)

świetne ciasto w upalne dni.

Składniki:

  • Składniki biszkopt : ( Blaszka 28cm x 25 cm )

    4 jajka,
    120g cukru,
    1/3 szklanki mąki pszennej,
    1/4 szklanki mąki ziemniaczanej,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia.

    Składniki pianka zielona :

    2 opakowania galaretki agrestowej,
    500 ml śmietanki 30%,
    2-3 łyżki cukru pudru.

    Składniki pianka różowa : ( najlepiej przygotuj 30 minut po przygotowaniu pianki żółtej )

    2 opakowania galaretki truskawkowej,
    500 ml śmietanki 30%,
    2-3 łyżki cukru pudru.

    Składniki dodatkowe :

    2-3 szt ulubionej galaretki ( najlepiej w różnych kolorach )
    4-5 łyżek marmolady wieloowocowej,
    50g mlecznej czekolady. ( roztopionej w kąpieli wodnej )

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Galaretki Pianka

Ciasto kolorowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto kolorowa pianka 1. Przygotowanie biszkopt :

    Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp partiami cukier cały czas miksując. Pojedynczo dodawaj żółtka. Delikatnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połącz składniki. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 2. Przygotowanie pianki zielonej:

    Galaretki rozpuść w szklance gorącej wody. Śmietankę wlej do miski. Dodaj cukier puder i delikatnie ubij. Wlej ostudzoną galaretkę i połącz składniki
  • 3. Przygotowanie pianki różowej :

    Galaretki rozpuść w szklance gorącej wody. Śmietankę wlej do miski. Dodaj cukier puder i delikatnie ubij. Wlej ostudzoną galaretkę i połącz składniki.
  • 4. Przygotowanie :

    Upieczony i ostudzony biszkopt posmaruj marmoladą. Wylej wcześniej przygotowaną żółtą piankę. Włóż do lodówki ciasto na 30-40 minut. Następnie wlej różową piankę. Ponownie włóż do lodówki na 1 godzinę.

    .
  • 5. Przygotuj 3 pojemniczki Do każdego wlej 1,5 szklanki gorącej wody. Wsyp do każdego pojemniczka galaretki i energicznie wymieszaj aż całość się rozpuści. Pozostaw do stężenia.

  • 6. Galaretki potnij na mniejsze kawałki i ułóż na różowej piance. Całość polej stopioną czekoladą. Ciasto ponownie włóż do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować