Ciasto kolorowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie biszkopt :
Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp partiami cukier cały czas miksując. Pojedynczo dodawaj żółtka. Delikatnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połącz składniki. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.
2. Przygotowanie pianki zielonej:
Galaretki rozpuść w szklance gorącej wody. Śmietankę wlej do miski. Dodaj cukier puder i delikatnie ubij. Wlej ostudzoną galaretkę i połącz składniki
3. Przygotowanie pianki różowej :
Galaretki rozpuść w szklance gorącej wody. Śmietankę wlej do miski. Dodaj cukier puder i delikatnie ubij. Wlej ostudzoną galaretkę i połącz składniki.
4. Przygotowanie :
Upieczony i ostudzony biszkopt posmaruj marmoladą. Wylej wcześniej przygotowaną żółtą piankę. Włóż do lodówki ciasto na 30-40 minut. Następnie wlej różową piankę. Ponownie włóż do lodówki na 1 godzinę.
.
5.Przygotuj 3 pojemniczki Do każdego wlej 1,5 szklanki gorącej wody. Wsyp do każdego pojemniczka galaretki i energicznie wymieszaj aż całość się rozpuści. Pozostaw do stężenia.
6.Galaretki potnij na mniejsze kawałki i ułóż na różowej piance. Całość polej stopioną czekoladą. Ciasto ponownie włóż do lodówki.
Komentarze