Ciasto kakaowo-korzenne z owocami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki o temperaturze pokojowej= do pojemnika dodać jajka, miękką palmę, cukier, przyprawę korzenną i mikserem utrzeć do spienienia z 2 minuty na najwyższych obrotach.
2.Do masy wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i mikserem połączyć składnik na dość gęste, gładkie ciasto.
3.Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, w formie ciasto rozsmarować, wygładzić wierzch.
4.Umyte jabłka, śliwki, gruszki pokroić w kostkę i rozsypać na cieście, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, w formie ciasto dobrze wystudzić.
5.W 950 ml gorącej wody wymieszać galaretki, wystudzić, gdy zacznie tężeć wylać na ciasto, schować do lodówki na kilka godzin.
Komentarze