ciasto kakaowe z malinami i śmietaną galaretkową

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

ciasto jest bardzo wilgotne, smaczne i szybko się zjada............SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • jajka 3 sztuki, mleko 3,2% 1 szklanka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, kakao 4 łyżki, maliny 20 dag, śmietana 30 % 400 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, kolorowa posypka - ile potrzeba, sok z cytryny 1/4 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto kakaowe Desery

Ciasto kakaowe z malinami i śmietaną galaretkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. w temperaturze pokojowej składniki: olej, jajka, mleko, cukier rózgą dobrze roztrzepać
  • etap 2. wsypać mąkę, proszek, kakao i wymieszać nie za długo do połączenia składników
  • etap 3. do ciasta wsypać maliny i wymieszać delikatnie
  • etap 4. tortownica 24cm - wysmarować masłem i tartą bułką obsypać - wlać ciasto i piec w 200C około 40 minut, do suchego patyczka
  • etap 5. mocno zimną śmietanę 30% ubić na sztywno i wlać wystudzoną galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szklanki gorącej wody
  • etap 6. ciasto przekroić na połowę, skropić wodą z cytryną
  • etap 7. przełożyć połową śmietany, nakryć blatem ciasta i na wierzch dać resztę śmietany i posypać posypką kolorową
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować