Ciasto jogurtowe - ucierane z jagodami, malinami i ananasem

0 (0 ocen)

Bardzo delikatne i letnie ciasto z malinami, jagodami i ananasami. Połączenie tych owoców sprawia, że ciasto jest bardzo smaczne. W zimie możemy wykorzystać mrożone owoce.

Składniki:

  • 350 g mąki pszennej
    0,5 szklanki cukru
    2 jajka
    200 g jogurtu naturalnego
    120 ml oleju
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    Garść malin
    Garść jagód
    4 plastry ananasa z puszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto jogurtowe - ucierane z jagodami, malinami i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ucieramy z cukrem na średnich obrotach. Dodajemy jogurt oraz przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Dolewamy olej. Wszystko ucieramy na gładką masę (powinna mieć dość gęstą konsystencję). Ciasto przelewamy do foremki keksowej (12x23 cm). W ciasto wgniatamy maliny, jagody oraz pokrojone dwa krążki ananasa. Pozostałe dwa układamy na wierzchu ciasta. Pieczemy je w 180*C we wcześniej nagrzanym piekarniku przez 50 minut. Studzimy i lukrujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować