Ciasto ,,baton,, 2 w 1

0 (0 ocen)

  • 4 godz. 10 min

Połączenie snickersa i milky way'a w kawałku rozpływającego się w ustach ciasta.

  • 4 godz. 10 min

Składniki:

  • 400g masy krówkowej kajmakowej
    400g masy krówkowej czekoladowej
    100 g orzeszków ziemnych solonych
    300 g krakersów

    MASA MLECZNA:
    0,5 szklanki mleka
    0,3 szklanki cukru
    1 płaska łyżka cukru waniliowego
    2 szklanki mleka w proszku
    240 g masła


    (naczynie szklane 22x34cm)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto ,,baton,, 2 w 1 - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dnie naczynia układamy warstwę krakersów (można je najpierw zamoczyć w mleku).
  • 2. Masę kajmakową lekko podgrzewamy i wylewamy na krakersy. Przykrywamy kolejną warstwą krakersów.
  • 3. MASA MLECZNA: Mleko płynne z cukrami zagotowujemy i całkowicie studzimy. Miękkie masło wraz z mlekiem w proszku i ostudzonym słodkim mlekiem miksujemy na jednolitą masę. Gdy będzie już gotowa wykładamy ją na krakersy. Przykrywamy to kolejną warstwą krakersów.
  • 4. Masę czekoladową lekko podgrzewamy i wylewamy na krakersy. Wierzch ciasta obsypujemy orzeszkami i całość przykrywamy np. folią aluminiową. Wkładamy do lodówki na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować