Ciasto 3 w 1

4.96 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Cała moja rodzina wprost przepada za słodkościami, więc w wolnym czasie piekę dla nich to ciasto. Jest oryginalne i smaczne.

Składniki:

  • ● 5 jajek
    ● po 1 szkl. cukru i mąki
    ● 1/2 szkl. oleju
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 1/2 szkl. wiórków kokosowych
    ● łyżka kakao
    ● 1/2 szkl. maku lub orzechów
    ● op. kremu do karpatki
    ● 10 dag wiórków czekoladowych
    ● 4 łyżki dżemu porzeczkowego
Wystaw ocenę:

4.96 (189 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto 3 w 1 - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy biszkopt:
    białka ubijamy z cukrem. Dodajemy żółtka, olej i mąkę
    wymieszaną z proszkiem do
    pieczenia. Ciasto dzielimy na
    3 części. Do jednej dodajemy
    mak, do drugiej – wiórki kokosowe,
    a do trzeciej – kakao.
  • Ciasto 3 w 1. 2. Na wyłożoną papierem do
    pieczenia blachę (40x25 cm)
    nakładamy po łyżce ciasta
    z każdej porcji, aż do wyczerpania
    składników. Biszkopt
    pieczemy ok. 30 minut w piekarniku
    rozgrzanym do temperatury
    180 °C. Studzimy.
  • 3. Krem przygotowujemy według
    przepisu na opakowaniu.
    Biszkopta przekrawamy,
    przekładamy 3/4 kremu, resztą
    smarujemy wierzch. Dekorujemy
    wiórkami i dżemem.

Porady

● Ciasto można też posypać wcześniej sparzonymi rodzynkami, wiórkami kokosowymi, rozdrobnionymi orzechami włoskimi lub laskowymi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa makowa

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować