Ciasteczka półfrancuskie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Ciastka półfrancuskie, które zawsze sie udają.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    1/2 szklanki dobrej kwaśnej śmietany
    200 g masła lub margaryny
    1 jajko
    cukier kryształ do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciasteczka półfrancuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, tłuszczu i śmietany sporządzić ciasto i zostawić na kilka godzin, a najlepiej do następnego dnia.
  • 2. Następnie wałkować na grubość palca, wykrawać okrągłe ciasteczka z dziurką, posmarować rozbitym jajkiem, posypać grubo cukrem i piec w dość gorącym piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować