Ciasteczka francuskie z ananasem i serkiem waniliowym

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób

Pyszne, chrupiące i bardzo szybkie do wykonania. Idealne ka różnego rodzaju imprezy lub wizytę niespodziewanych gości.

  • 15 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • • 1 ciasto francuskie,
    • 6-8 plastrów ananasa z puszki,
    • 6-8 wiśni (u mnie mrożone, mogą być inne owoce)
    • serek z wanilią (gęsty),
    • cukier puder do posypania,
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta francuskie

Ciasteczka francuskie z ananasem i serkiem waniliowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ananasy dokładnie odsączamy z soku.
    Ciasto rozwijamy i tniemy na kwadraty o boku ok. 11-12 cm. Najlepiej zmierzyć długość i szerokość ciasta i wtedy podzielić.
    Na środek każdego kwadratu nakładamy po łyżeczce serka, następnie plaster ananasa.
    Wewnątrz każdego kwadratu robimy nacięcia w rogach. W każdym rogu dwa nacięcia pod kątem 90 stopni. Rogi ciasta zaginamy do środka sklejając je wewnątrz ananasa. Na środek układamy wiśnię. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do ok. 220 ° C przez ok 20 min-25 na złoto.
    Przestudzone ciastka posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować