Ciasteczka domowe z marmoladą

0 (0 ocen)

  • 60 min

SMAK DZIECIŃSTWA :) SĄ BARDZO CHRUPKIE I DŁUGO UTRZYMUJĄ ŚWIEŻOŚĆ. ;)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 margaryna Kasia
    1,5 szkl cukru
    2 szkl mąki
    4 żółtka
    1 cuker waniliowy
    1 białko
    Marmolada
    Tłuszcz do wysmarowania blachy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka domowe z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, cukru waniliowego, cukru zwykłego i żółtek zagnieść ciasto tak długo aż niebędzie kleiło się do rąk. Formować z niego nieduże kulki o wielkości śliwki. Troszkę je spłaszczyć i palcem umoczonym troszkę w mące zrobić wgłębienie na marmoladę. Ciasteczka układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Pędzelkiem umoczonym w białku posmarować wierzch ciastek i w wgłębienie włożyć po kawałku marmolady. Wstawić do piekarnika na 30 min i piec aż się zarumienią w temp 180 stopni Celcjusza.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować