Ciasteczka z marmoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Łatwe, proste i szybkie kruche ciasteczka z marmoladą. Nie przejdziesz obok nich obojętnie, rozpływają się w ustach, na jednym nie skończysz. Polecam, idealne do kawy lub herbaty, a dzieci też chętnie po nie sięgają.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 45 szt.

    300 g mąki pszennej
    200 g miękkiego masła w temp.pokojowej
    80 g cukru pudru
    1 białko
    ulubiona marmolada lub powidła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Ciastka Marmolady

Ciasteczka z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciastka. 1. Masło ubić z cukrem pudrem na puch, dodać białko, zmiksować, następnie stopniowo dodawać przesianą mąkę.
    Zagnieść miękkie i jednolite ciasto.
    Ciasto jest gotowe do robienia ciasteczek.
    Ciasto można rozwałkować na grubość 5 mm i wykrawać ciasteczka wykrawaczami, lub przy pomocy silikonowego rękawa i tylki do tortów wyciskać ciasteczka. Zrobić palcem wgłębienie na środku każdego ciacha i nałożyć odrobinę marmolady.
    Piec w temp.180 C ok.10 min. do zarumienienia.

Porady

Ciasteczka te można również zrobić bez użycia worka cukierniczego, czyli normalnie rozwałkować i wykrawać ciasteczka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować