Chrupiący makaron - Paccheri

4.5 (186 ocen)

Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno.

Składniki:

  • 10 szt. paccheri
    15 dag mięso mielone
    5 dag ser żółty mozzarella
    1 cebulka
    1 łyżka śmietana 18%
    1 żółtko
    1 ząbek czosnku
    oregano
    papryka ostra
    sól, pieprz

    Panierunek:

    1 jajko
    bułka tarta
    frytura do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Chrupiący makaron - paccheri - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron 1.
    Paccheri ugotować al dente, w osolonej wodzie. Zahartować . Mięso, ser i pozostałe składniki wymieszać. Powstałą masą nadziewać makaron. Panierować w bułce, jajku, bułce. Smażyć we frytkownicy ew. na patelni na dobrze rozgrzanym oleju.
    Bardzo dobrze smakuje z sosem czosnkowym.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować