Chocolate Cookies Chunk

5 (195 ocen)

  • 15 min

Te amerykańskie ciasteczka stanowią doskonały dodatek to zimnego mleka lub kawy.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 szkl. mąki
    1 łyzka proszku do pieczenia
    szcypta soli
    150g margaryny (temp. pokojowa)
    1/2 szkl. cukru (można uzyć brązowego)
    2 jajka
    ekstrakt waniliowy lub zapach waniliowy
    1 tabliczka (dowolnej byle bez nadzienia z dżemu) czekolady
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Chocolate cookies chunk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę pokroić w kostkę.
  • 2. Utrzeć margarynę z cukrem. Dodawać po jednym jajku. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, aromat i dobrze wymieszać. Powstała masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany.
  • 3. Do masy dodać pokrojoną czekoladę.
  • 4. Z masy formować kulki o średnicy 3-4 cm. (Najlepiej zwilżać ręce wodą, ciasto wtedy nie przylepi się). Nie należy dodawać więcej mąki.
  • 5. Rozkładać na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia w odległości ok. 5-6 cm.
    Piec ok 15-20 min na złoty kolor w temp. 175o (z termoobiegiem).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować