CHIPSY Z SALAMI

4.49 (169 ocen)

Idealnie chrupiące i nadające sie na przekąskę np. do piwka

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    30 plasterków salami pieprzowej
    Olej
    Sól
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Chipsy

Chipsy z salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE
    Salami kroimy w cieniutkie plasterki ja na krajalnicy . W rondlu rozgrzewam bardzo mocno olej i pojedynczo wkładam plasterki smarze kilka chwil .Wykładam na papier do odsączenia nadmiaru oleju przekładam do miski bardzo delikatnie solę. Podawać jako przekąskę.

Porady

Trzeba pilnować chipsów by ich nie spalić bo będą gorzkie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować