Buraczki w śmietanie

4.49 (190 ocen)

  • 10 min

Są tanie, ale za to bardzo smaczne.

  • 10 min

Składniki:

  • 4-5 buraków
    średnia cebula
    śmietana 18% (najlepiej mała)
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Buraczki w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki gotujemy do miękkości ok. 30 min.
    Po ugotowaniu obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,
    doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Cebulę pokroić w kostkę, dodać do buraczków.
    Na koniec dodać jeszcze śmietanę i wszystko razem wymieszać.

Porady

surówkę z buraczków najlepiej podawać z ziemniakami kub kaszą. Żeby było szybciej można kupić gotowe starte buraczki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować