Buraczki w śmietanie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 3 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Po prostu uwielbiamy buraczki. Każda postać jest dla nas rarytasem. Najlepsze są jednak pieczone.

  • 3 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g podłużnych buraczków
    2 łyżki śmietany
    1 łyżka majonezu
    2 łyżki listków tymianku
    cukier
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Buraczki

Buraczki w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Buraczki w śmietanie 1. Buraki owijamy w folię aluminiową (każdy z osobna), pieczemy 90 minut w 190°C. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Śmietanę mieszamy z majonezem i listkami tymianku. Łączymy z buraczkami, do smaku doprawiamy cukrem, solą oraz pieprzem. Schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować