Bułeczki z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, a cebulę w paski. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pieczarki z cebulą. Doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym. Dusimy do miękkości około 15 minut. 5 łyżek wody mieszamy z łyżką mąki i zagęszczamy podsmażone pieczarki.
2.Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki siekamy a bułki kajzerki kroimy na pół.
3.Na blaszce układamy połówki bułek i wykładamy po łyżce farszu
4.Bułki posypujemy startym serem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 150 C i podpiekamy około 5 minut aż ser się rozpuści. Polewamy keczupem i posypujemy natką pietruszki
Porady
Bułek nie należy długo zapiekać bo staną się suche.
Komentarze