Bułeczki z pieczarkami i serem

4.5 (186 ocen)

Szybka i smaczna przekąska

Składniki:

  • 4 bułki kajzerki
    30 dag pieczarek
    2 cebule
    sól, pieprz
    2 łyżki sosu sojowego ( można użyć vegety)
    4 łyżki oleju
    5 łyżek wody
    łyżka mąki pszennej
    10 dag sera żółtego
    1/2 pęczka natki pietruszki
    keczup
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Bułki Przystawki Przekąski Ser

Bułeczki z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1d7i7tg 1. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, a cebulę w paski. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pieczarki z cebulą. Doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym. Dusimy do miękkości około 15 minut. 5 łyżek wody mieszamy z łyżką mąki i zagęszczamy podsmażone pieczarki.
  • image-0fjm81o 2. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki siekamy a bułki kajzerki kroimy na pół.
  • image-0htcbpn 3. Na blaszce układamy połówki bułek i wykładamy po łyżce farszu
  • image-1v03t68 4. Bułki posypujemy startym serem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 150 C i podpiekamy około 5 minut aż ser się rozpuści. Polewamy keczupem i posypujemy natką pietruszki

Porady

Bułek nie należy długo zapiekać bo staną się suche.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować