bułeczki smażone

4.5 (188 ocen)

przysmak mojej babci

Składniki:

  • -1 kg mąki -10 dag drożdży -łyżka soli -2 jajka -2 szkl. Mleka -1,5 łyżki octu -olej Farsz: -1 kg ugotowanych ziemniaków -ok. 60 dag twarogu -sól, pieprz -łyżka posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bułeczki smażone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki mielimy z twarogiem. Doprawiamy i mieszamy z koperkiem. Z drożdży, ciepłego mleka i 2 szkl. Mąki robimy rozczyn. Następnie dodajemy sól, jajka, ocet i resztę mąki. Zagniatamy i odstawiamy. Gdy ciasto urośnie, rozwałkowujemy. Wykrawamy kółka. Nakładamy farsz, zlepiamy brzegi i formujemy owalne bułki. Odstawiamy do wyrośnięcia. Smażymy w głębokim oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować