Bryndza

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

z karmelizowanym jabłkiem i buraczkami

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • WSZYSTKIE PRODUKTY DOSTęPNE Są W SKLEPIE ALMA WWW.ALMA24.PL:
    - Jabłko twarde: 1 sztuka
    - Buraczki w słoiku: 150 gramów
    - ser bryndza: 120 gramów
    - masło: 2 łyżki
    - cukier: 2 łyżki
    - cynamon KAMIS: 1 szczypta
    - Pieprz czarny Kamis: 1 szczypta
    SKłADNIKI NA SOS::
    - Musztarda rosyjska Kamis: 1 łyżka
    - Cytrynowy ocet z białego wina Kamis: 1 łyżka
    - Zioła prowansalskie Kamis: 1 szczypta
    - oliwa: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Bryndza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cynamon mielony Kamis 1. Wydrążyć jabłko pozbawiając go gniazda nasiennego, pokroić poziomo w plastry o grubości ok. 3mm. Na patelni roztopić masło, dodać cukier, zrumienić, ułożyć jabłka, poprószyć mielonym cynamonem. Smażyć po jednej minucie z każdej strony uważając, aby jabłka się nie rozpadły.
  • Zioła prowensalskie Kamis 2. Buraczki doprawić oliwą, solą, ziołami prowansalskimi i zapiec w papierze. Wystudzić, pokroić w plastry o grubości 3 mm lub cząstki i skarmelizować jak jabłko.
  • Musztarda rosyjska Kamis 3. Na talerzu układać plastry jabłka i buraka na przemian do uzyskania stosu. Na wierzchu ułożyć ser bryndza. Całość polać wcześniej przygotowanym sosem musztardowym.
  • Pieprz kolorowy Kamis 4. Całość oprószyć dekoracyjne młotkowanym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować