Krem pomidorowy na rosole

4.8 (5 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób

Następna zupa na rosole, aksamitna, pyszna, wyrazista w smaku, po prostu doskonała :)

  • 15 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 2 litry rosołu domowego
    1 koncentrat pomidorowy 200g
    1 przecież pomidorowy z kawałkami pomidorów 500g
    250 ml śmietanki 30%
    1 płaska łyżka cukru trzcinowego
    większa szczypta świeżo mielonego pieprzu
    posiekana natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

4.8 (5 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem z pomidorów

Krem pomidorowy na rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rosół podgrzać, dodać koncentrat i przecier, cukier i inne przyprawy, doprawić do wrzenia i zdjąć z palnika.
    Lekko przestudzoną zupę wymieszać ze śmietaną, podać w kubkach lub czarkach do zupy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidory w puszce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować