boczek w musztardzie

4.5 (190 ocen)

  • 15 min

Bardzo sycące, smaczne danie

  • 15 min

Składniki:

  • boczek surowy, ok.1.5 kg
    musztarda,
    czosnek
    2 jabłka
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Boczek w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • boczek w musztardzie 1. Plat surowego boczku szpikujemy obranymi ząbkami czosnku i smarujemy z obu stron musztardą.
  • boczek w musztardzie 2. Boczek przekładamy do naczynia żaroodpornego, obkładamy jabłkami pokrojonymi w plastry. Można ponacinać mięso w kratkę.
  • boczek w musztardzie 3. Pieczemy w 180 stopniach, około 2 godzin.
  • boczek w musztardzie 4. Można jeść na ciepło lub na zimno z chlebem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Cząber Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować