Biszkopt z jabłkami

4.5 (169 ocen)

  • 15 min

To przepyszne ciasto piecze dla mnie mama, gdy wracam z kolonii letnich.

  • 15 min

Składniki:

  • 5 jajek, 1 szkl. cukru, 1 szkl. mąki, 4 duże, kwaśne jabłka (np. szara reneta)
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Biszkopt z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić białka. Następnie dodać żółtka i cukier. Dalej ubijać. Na koniec wsypać mąkę i wszystko wymieszać.
  • 2. Wylać ciasto do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy.
  • 3. Bezpośednio na ciasto ułożyć jabkła pokrojone w plasterki.
  • 4. Piec 50 min. w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować