Lekki biszkopt z jabłkami

4.5 (147 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Ciasto jest bardzo delikatne i można powiedzieć że dietetyczne.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki tortowej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    6 jaj
    8 jabłek
    2 galaretki cytrynowe
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Lekki biszkopt z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na małym ogniu. Dodajemy galaretki i mieszamy dokładnie. Jabłka studzimy.
    W tym czasie z białek ubijamy pianę. Dodajemy do niej żółtka i cukier. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy z jajkami. Wylewamy ciasto na formę do pieczenia wyłożoną pergaminem. Pieczemy w 180 stopniach około40 minut.
    Gdy biszkopt się upiecze studzimy go i kroimy na dwa placki. Lekko ścięte jabłka z galaretką wykładamy na jeden placek i przykrywamy drugim. Ciasto wkładam,y do lodówki.

    Po schłodzeniu posypujemy cukrem pudrem . Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować