Biszkopt z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Oddziel białka od żółtek.
Białka ubij na sztywno, dodaj cukier i miksuj. Następnie dodaj żółtka i ubijaj. Na koniec wsyp mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.
Dużą prostokątną formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia wlej masę i piecz w piekarniku w 180 °C.
2.2. Jabłka zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Utarte jabłka włóż do garnka i smaż na małym ogniu. Do jeszcze gorących jabłek wsyp dwie galaretki, np truskawkowe i dwie łyżeczki cukru , wymieszaj. Odstaw na kilkanaście minut.
3.3. Upieczony biszkopt przekrój aby powstał dół i góra, przełóż jabłkami. Odstaw do chłodnego miejsca.
Komentarze