Biszkopt puszek z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wbijam 5 jajek, tak, całych jajek (!), nie ma co rozdzielać – uda się pyszny biszkopt. Dodaję do tego cukier – i zwykły, i puder.
Miksuję jaja z cukrem, aż masa będzie kremowa. Mój mikser daje sobie z tym radę w 15 minut. Masa musi być puszysta i jasno kremowa (!). Wtedy dodaję mąkę, proszek i mieszam. (Mąki naprawdę wystarczy tak mało, jak podałam, czyli 80 gram)
Jabłka obieram i dzielę na ósemki, a następnie na mniejsze plasterki i obsypuje cynamonem i skrapiam olejkiem rumowym.Tortownicę wykładam papierem do pieczenia Układam na niej jabłka Całość przykrywam masą biszkoptową.i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 minut (mi wystarczyło przy jabłkach 37 minut).
Komentarze