Bigosik a'la bigos:)

0 (0 ocen)

  • 40 min

Jak się nie ma co się lubi ,to się lubi co się ma.Kiedyś zachciało mi się bigosiku,ale nie miałam wszystkich produktów i długo by się musiał gotować:(,więc tak stworzyłam ten bigosik.

  • 40 min

Składniki:

  • -1 mała kapusta włoska
    -1/2 kg śląskiej
    -1/2 kg fasolki szparagowej
    -1/2 kg pieczarek
    -puszka pomidorów lub 1/2 kg świeżych
    -przecier pomidorowy
    -ziele ang,,liść laur,pieprz,sól, przyprawa do bigosu,
    -olej,woda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigosik a'la bigos:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroję drobno,wrzucam do garnka ,dodaję wszystkie przyprawy,pół szklanki wody i olej(tak mniej jak pół szklanki),i podgotowuję .
  • 2. Kiełbasę kroję w małą kostkę i podsmażam,aż do chrupiącej skórki.
  • 3. Podsmażam pokrojone pieczarki na oleju.
  • 4. Po 10-20 min do kapusty wrzucam fasolkę,dodaję pieczarki,pomidory,przecier i dalej gotuję na małym ogniu.
  • 5. Na końcu dodaję podsmażoną kiełbasę,gotuję jeszcze z 10 min i koniec.

Porady

Ten "bigos"to profanacja prawdziwego z tradycjami bigosu wiem:),ale też jest dobry taki substytut i ma jedną zaletę..na zimno mogę sobie też podjadać i nie widzę żadnych "tłuszczowych zastygniętych oczek"..

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (145 ocen)

bigos

To może cię zainteresować