1.W garnku rozpuścić 150 g masła, cukier, cukier waniliowy, kakao, roztrzepane jajko, i podgrzewać na małym ogniu - cały czas mieszając.
Wsypać pokruszone herbatniki, wiórki, orzechy, rodzynki, dokładnie wymieszać i jeszcze ciepłym ciastem wyłożyć spód TORTOWNICY. Odstawić do ostygnięcia.
2.Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, ostudzić. W rondelku rozpuścić 70 g masła, dodać mleko, budyń, cukier, puder i sok z cytryny, zagotować i dokładnie wymieszać do połączenia składników. Masę lekko przestudzić połączyć z serkiem homogenizowanym i żelatyną i wyłożyć na ciasto. Schłodzić na lodówce.
3.Schłodzone ciasto polać polewą czekoladową.
Porady
Najlepiej ciasto zrobić w tortownicy, jeśli chcecie zrobić je na blasze to radzę podwoić a nawet potroić składniki ;).
Komentarze