Bezglutenowe i zdrowe ciasto marchewkowe

0 (0 ocen)

Przedstawiam wam najlepsze, najzdrowsze bezglutenowe ciasto marchewkowe, które z pewnością wyjdzie każdemu! Ciasto jest wilgotne, aromatyczne, miękkie, puszyste i słodkie. Jestem przekonana, że zakochacie się od pierwszego kęsa... :)

Składniki:

  • -200g mąki grycznej pełnoziarnistej
    -130g rozpuszczonego masła klarowanego
    -3/4 szklanki ksylitolu
    -200g potartej marchewki
    -4 duże jajka
    -1 kopiasta łyżeczka mielonego cynamonu
    -1/5 łyżeczki gałki muszkatałowej
    -szczypta soli
    -1 łyżeczki proszku do pieczenia (dla osób na diecie bezglutenowej koniecznie z certyfikatem)
    -pół łyżeczki sody oczyszczonej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bezglutenowe i zdrowe ciasto marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -jajka z dodatkiem cukru ubijamy za pomocą miksera do uzyskania puszystej i gładkiej masy
    -w misce mieszamy wszystkie suche składniki
    -do jajek dodajemy powoli i stopniowo suche składniki oraz olej cały czas miksując na wolnych obrotach
    -na koniec dodajemy marchew i dokładnie mieszamy
    -blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy masę
    -rozgrzewamy piekarnik do 180C
    -pieczemy około 45-50minut do suchego patyczka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować