Beczułki z jajek

4.5 (176 ocen)

  • 30 min

Jajka w tej postaci uwielbia mój synek. Są one proste w przygotowaniu, a czas jaki musimy poświęcić niewielki. Doskonale za to dekorują każdy stół !

  • 30 min

Składniki:

  • - jajka, 6 sztuk
    - majonez, 2 łyżki
    - jogurt naturalny, 1 łyżka
    - szynka parmeńska, 6 cienko pokrojonych plastrów
    - kiełki brokuła
    - rzodkiewka, 3 sztuki
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Beczułki z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupek. Odkrawamy mały plasterek jajka, aby można było je pionowo postawić. Z drugiej strony również odkrawamy plasterek (nieco mniej niż 1/3 jajka). Wyciągamy powoli żółtka, tak by nie uszkodzić białek.
  • 2. Kiełki i rzodkiewkę drobno kroimy. Żółtko rozdrabniamy. Więcej niż połowę żółtka, kiełki i rzodkiewkę mieszamy z majonezem i jogurtem. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Powstałą pastą nadziewamy białka i owijamy jajka szynką. Wierzch dekorujemy kiełkami i rozdrobnionym żółtkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować