Beatka

5 (194 ocen)

  • 1 godz. 30 min

super ciasto na imieniny

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Biszkopt jasny:4 jaja, 4 łyżki mąki pszennej, pół szklanki cukru, 1łyżeczka proszku do pieczenia.
    Biszkopt ciemny: 4 jaja, 4 łyżki mąki pszennej, pół szklanki cukru, 1łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyzki kakao.
    Krem: gotowy krem karpatka z opakowania + margaryna 250g
    Galareki:2xzielona, 2xczerwona
    Owoce:puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery

Beatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec jasny biszkopt: białka ubić mikserem na sztywno, dodać cukier, żółtka, na kóncu proszek do pieczenia z mąką. Piec 15 min w temp 180stopni.
  • 2. Upiec ciemny biszkopt
  • 3. Ugotować krem wg przepisu na opakowaniu i po wystudzeniu smiksować z margaryną
  • 4. Rozpuscic galaretki wg przepisyu na opakowaniu, w ciemnym biszkopcie wycinamy kółka literatką
  • 5. Przełozenie ciasta:jasny biszkopt, połowa kremu, wycięte kółka z ciemnego biszkoptu ułożyć na kremnmie tak aby pomiędzy wlać zieloną tęzejącą galaretkę, druga połowa kremu, ciemny biszkopt z wyciętymi dziurami, w dziury włożyć kawałki brzoskwiń z puszki i zala wierzch tężejąca galaretką czerwoną/ wstawić do lodówki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować