Beatka 2 mojego wykonania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto piernikowe:
Margarynę rozpuszczamy z cukrem, miodem i przyprawą do piernika.
Stopniowo dodać śmietanę. Zagotować i ostudzić.
Z białek ubijamy pianę.
Do ciasta dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i na koniec pianę z białek. Dokładnie mieszamy.
Ciasto piec ok godziny w temp. 180 stopni C
Ostudzić i przekroić na pół.
2.Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wody i studzimy.
Śmietanę ubić z fiksami na sztywno.
Połowę śmietany wykładamy na dolna cześć ciasta.
Na to wylewamy tężejącą śmietanę i układamy pokrojone w drobne kawałki brzoskwinie. Układamy biszkopty jeden obok drugiego i wylewamy pozostałą bitą śmietanę.
Kładziemy górną część ciasta.
Na wierzchu polewamy polewą czekoladową i posypujemy migdałami.
Komentarze