Batoniki bounty

4.5 (140 ocen)

Te batoniki są pyszne i rozpływają się w ustach. Żeby wydobyć ich pełny smak proponuję je wcześniej wyjąć z lodówki.

Składniki:


  • 200 g wiórków kokosowych
    100 ml śmietany kremówki 30%
    70 g cukru pudru
    70 g masła
    100 g czekolady mlecznej
    100 g czekolady gorzkiej
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony

Batoniki bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W naczyniu wymieszać wiórki kokosowe z cukrem pudrem. Kremówkę i masło podgrzać aż się masło rozpuści, ciepłe wlać do kokosu i wymieszać. W dłoniach z masy uformować batoniki ( masa się klei ale można uformować). Ułożyć na tacy, przykryć folią spożywczą i włożyć na kilka godzin do lodówki. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, zanurzyć każdy batonik, przełożyć na tackę wyłożoną papierem do pieczenia i ponownie schłodzić by czekolada zrobiła się twarda.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować