Barwne tortille

4.5 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przyprawy nadają im różny smak i kolor.

Składniki:

  • Ciasto:

    50 dag mąki
    Łyżeczka soli
    Po łyżce curry, chili i ziół prowansalskich

    Farsz:
    8 liści sałaty
    Podwójny filet z kurczaka
    Po 2 cebule i pomidory
    Przyprawa do kebabu

    Sos:
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    3 zmiażdżone ząbki czosnku
    Oraz: olej

Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Barwne tortille - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą. Smażymy na oleju. Cebule siekamy
    i rumienimy na oleju.
  • 2. Z mąki, soli, 2 łyżek oleju i 2 szkl. wody robimy ciasto. Dzielimy na 8 części, wałkujemy.
  • 3. Przyprawy mieszamy osobno z łyżką wody. Smarujemy każdy placek jedną z nich z obu stron. Smażymy bez tłuszczu.
  • 4. Na każdym placku układamy: sałatę, 2 plasterki pomidora, łyżkę cebuli oraz mięso.
  • 5. Z podanych składników przygotowujemy sos. Polewamy farsz i składamy tortille.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Kurczak Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować