Babka powidlak

5 (194 ocen)

Pyszna, pulchna i wilgotna babka :-)

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2 jajka
    1/2 słoika powideł śliwkowych
    1/2 szklanki cukru
    1 szklanka mleka
    1/3 kostki margaryny
    4 łyżeczki przyprawy do piernika
    1 łyżeczka sody
    1 łyżka kakao

Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery Powidła

Babka powidlak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodać roztopioną margarynę, mleko, kakao, przyprawę do piernika i zmiksować. Domieszać mąkę wymieszaną z sodą. Masę połączyć z powidłami. Ciasto przelać do formy keksówki. Piec ok. 50 min w 180*C. Wystudzone ciasto polukrować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki Przyprawa do piernika

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować