Babeczki z czekoladą i borówkami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne, delikatne, mięciutkie. Takie są te babeczki. Dodatek czekolady i borówek sprawia, że smakują obłędnie. Bardzo lubię robić i jeść babeczki. Szybko się je robi i pieką się szybciej niż duża babka. Świetnie się sprawdzą jako poczęstunek dla gości. Pasują na każdą okazję. Moje babeczki posypałam cukrem pudrem, ale można zrobić polewę, lub lukier i dowolnie je udekorować. Z podanych składników zrobiłam 17 babeczek.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kostka masła (200 g.)
    1 niepełna szklanka cukru
    4 jajka
    1 i 3/4 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    50 g. czekolady mlecznej
    borówki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babeczki

Babeczki z czekoladą i borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczki z czekoladą i borówkami 1. Czekoladę posiekać nożem.

    Masło utrzeć z cukrem. Dodać jajka i dalej ucierać.
    Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ucierać jeszcze chwilę,
    żeby składniki dobrze się połączyły.
    Na koniec wsypać posiekaną czekoladę i wymieszać wszystko łyżką.
  • Babeczki z czekoladą i borówkami 2. Tak przygotowane ciasto przełożyć do foremek na babeczki wyłożonych
    papilotkami, do 3/4 wysokości.
    Na wierzchu każdej babeczki ułożyć po kilka borówek.
  • Babeczki z czekoladą i borówkami 3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 30-35 minut.
    Czas pieczenia może się różnić, bo każdy piekarnik piecze inaczej.

    Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, lub udekorować polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować