Babeczki ucierane

4.49 (186 ocen)

Idealny przepis dla zapracowanych osób.

Składniki:

  • 0,75 kostki masła
    2,5 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    4 jajka
    cukier waniliowy
    5 łyżek mleka
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyzki cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki ucierane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć na jednolita masę z cukrem i cukrem waniliowym. Do masy stopniowo dodawać jajka. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wsypać do masy i na koniec dodać mleko. Dokładnie wymieszać.

    Foremki zapełniać do połowy i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 25 minut.


Porady

Dodatkowo do ciasta można dodać rodzynki lub migdały. Po upieczeniu i wystygnięciu obficie posypać cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować