Babeczki

5 (140 ocen)

  • 1 godz. 10 min

mama mnie nauczyła

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 3 szklanki Mąki
    5 żółtek
    1 kostka margaryny
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 łyżki cukru pudru .
    słoik dżemu
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto kruche . Foremki wysmarować margaryną . wylepić ciastem . Piec 20 minut . W temp.170°C
    Krem wykonanie 2 Budynie śmietankowe ,1/2l litra mleka ,4 łyżki cukru , 4 łyżki mąki pszennej , 4 szklanki mleka , 2 kostki margaryny .
    3 szklanki mleka zagotować z 4 łyżkami cukru . mąkę i budyń rozrobić w szklance mleka dokładnie wymieszać i dodać do gotującego Mleka ciągle mieszając . do pojawienia się pęcherzyków . wylać do głębokiego talerza lub salaterki .Odstawić do wystudzenia . Margarynę zmiksować dodawać po kawałku wystudzony budyń zmiksować na gładki krem . Na spód każdej nałożyć pół łyżeczki dżemu. Następnie wycisnąć za pomocą szprycy krem dokoła babeczki.

Porady

Budyń musi być dobrze wystudzony. Margaryna powinna być wyjęta wcześniej z lodówki żeby niebyła twarda. Do kremu można dodać 2 łyżki wódki , dodać dowolny aromat do ciast i udekorować owocami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować