1.Z podanych składników zagnieść ciasto kruche . Foremki wysmarować margaryną . wylepić ciastem . Piec 20 minut . W temp.170°C
Krem wykonanie 2 Budynie śmietankowe ,1/2l litra mleka ,4 łyżki cukru , 4 łyżki mąki pszennej , 4 szklanki mleka , 2 kostki margaryny .
3 szklanki mleka zagotować z 4 łyżkami cukru . mąkę i budyń rozrobić w szklance mleka dokładnie wymieszać i dodać do gotującego Mleka ciągle mieszając . do pojawienia się pęcherzyków . wylać do głębokiego talerza lub salaterki .Odstawić do wystudzenia . Margarynę zmiksować dodawać po kawałku wystudzony budyń zmiksować na gładki krem . Na spód każdej nałożyć pół łyżeczki dżemu. Następnie wycisnąć za pomocą szprycy krem dokoła babeczki.
Porady
Budyń musi być dobrze wystudzony. Margaryna powinna być wyjęta wcześniej z lodówki żeby niebyła twarda. Do kremu można dodać 2 łyżki wódki , dodać dowolny aromat do ciast i udekorować owocami.
Komentarze